lørdag den 17. august 2013

Indien - Naan

Et af vores favorit brød her i huset
Hvis man ikke kan få fat i ghee,
kan smør sagtens bruges i stedet.
Brødene tåler fint at blive frosset ned.
Hvis lysten er der, kan dejen tilsættes lidt hvidløg,
eller andre lækre krydderier
Karakter: 5
Naan
Ingredienser:
25 g gær

2 tsk sukker
1½ dl lunken vand
1½ dl yoghurt
1 æg, sammenpisket
3 spsk ghee, smeltet
2 tsk salt
1 spsk nigella frø
550 g mel


Bland gær, 1 tsk sukker og vand.
Lad stå lunt 15 min.
Rør yoghurt sammen med resten af sukkeret, æg, ghee og salt.
Tilsæt gærblandingen.
Tilsæt nigellafrø, og mel lidt af gangen.
Ælt godt igennem i 5 min.
Lad hæve i 2 timer.
Form dejen til 12 boller.
Lad hæve i 10 min.
Rul hver bolle ud til ca 15 cm i diameter.

Steg på panden i lidt ghee, 2-3 min på hver side, eller til gylden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar